Θεατρική Παράσταση: Η 8η μέρα

 

Αυτή την Παρασκευή 12/5/2017 στις 21:00 θα παιχτεί στο στέκι η παράσταση “Η 8η μέρα”, μια παράσταση που φιλοξενείται ως επί το πλείστον σε σπίτια. Επειδή ακριβώς οι συντελεστές της παράστασης ενδιαφέρονται πολύ για την ποιότητα της σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς όταν το κοινό είναι μικρό οι θέσεις θα είναι πολύ περιορισμένες.  Όποιος/α θα ήθελε να παρευρεθεί στην παράσταση είναι απαραίτητο να δηλώσει προηγουμένως συμμετοχή στο 6947445032.

 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :

Η παράσταση είναι βασισμένη στην “ Αιώνια Ώρα” του Virgil Georghiou.Ένας ιερέας σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας, ενταφιάζει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος, εν καιρώ πολέμου. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει συνέπειες και θα θέσει μεγάλα ερωτήματα. Ο Virgil Georghiou, αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα- πατέρα του, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με την ηθική του ελέους.
Πληροφορίες για την παράσταση :

“Υπάρχει έξοδος / ένας άγνωστος που χτυπά την πόρτα σου.” Αυτό το δίστιχο του ποιητή János Pilinszky, είναι ο λόγος που η παράσταση “ Η 8η ΗΜΕΡΑ” θα παιχτεί και θα περιπλανηθεί αποκλειστικά σε σπίτια. Η παράσταση δεν αποτελεί ένα ακόμα “θέατρο κατ οίκον”. Έχει συγκεκριμένο λόγο και ανάγκη να φιλοξενηθεί στον προσωπικό χώρο του καθενός. Ο θεατής λοιπόν θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μία παράσταση, αλλά και να φιλοξενηθεί. Θα μπορέσει δηλαδή να προσκαλέσει την παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού του ή να φιλοξενηθεί ως άγνωστος θεατής στο σαλόνι κάποιου άλλου σπιτιού. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές. Για παράδειγμα, ένα σαλόνι που χωράει δέκα θεατές, οι έξι θα είναι οι καλεσμένοι του οικοδεσπότη και οι τέσσερις θα είναι οι άγνωστοι . Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των παραστάσεων, όπως και για την περιοχή που θα παίζεται η παράσταση από την σελίδα στο facebook και το διαδικτυακό ημερολόγιο που έχει αναρτηθεί.

απόδοση – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
βοηθός σκηνοθέτη: Άννα – Μαρία Πασχάλη
εικονογραφία: Άντα Μπαραχάνου
φωτογραφίες: Μike Rafail
ηθοποιοί: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας

Διάρκεια: 100′

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στο τέλος της παράστασης.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.