ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ από Παρασκευή 20/4/18 18:30- 20:00

Τα κρουστά είναι τα παλαιότερα όργανα στην ιστορία της ανθρωπότητας: το χτύπημα των χεριών μεταξύ τους ή πάνω στο σώμα, το δυνατό «χτύπημα» των ποδιών στη γη, το τρίψιμο ή η κρούση λίθων ή ξύλων μεταξύ τους με σκοπό να τονιστεί ή να κρατηθεί ο ρυθμός αποτελούν ίσως τον αρχαιότερο και τον πιο αυθόρμητο τρόπο οργανικής μουσικής.

Όπως η καρδιά “κρατά το ρυθμό” στο ανθρώπινο σώμα δίνοντάς του ζωή, έτσι και η μουσική, για όποιο είδος κι αν πρόκειται, συνδέεται άρρηκτα με το ρυθμό και την ανάλυσή του, καθιστώντας τα κρουστά ζωογόνο δύναμη έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και απαραίτητο εργαλείο μελέτης και πειραματισμού πάνω σε αυτήν την τέχνη.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε όποιον θα ήθελε να συμμετάσχει σε μια ομάδα κρουστών, να μάθει τα μυστικά του ήχου, να αυτοσχεδιάσει, να επιστρέψει στην παιδική του ηλικία και με τα κρουστά, να ανακαλύψει τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση μέσα από ένα ομαδικό μουσικό παιχνίδι.

Θα ασχοληθούμε με την τεχνική κυρίως στην darbuka ( ή τουμπερλέκι) και το νταούλι, και με τη ρυθμολογία της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και με σύγχρονους ρυθμούς. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τους συμμετέχοντες. Φέρτε όποιο κρουστό θέλετε. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

*Απαραίτητο για τη συμμετοχή είναι κάθε μαθητής να έχει το δικό του όργανο.

Η συνάντησή μας θα γίνεται κάθε Παρασκευή 6:30-8:00 μμ., ξεκινώντας από την Παρασκευή 20/4/2018.

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. επικοινωνίας: 6987245044

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.