Με αφορμή ένα βιβλίο (1): Angela Davis – Γυναίκες Φυλή & Τάξη [Σάββατο 11/3/17]

 

Σε μέρες που τα βιβλία σκονίζονται, υποκύπτοντας στους γρήγορους ρυθμούς που επιβάλει η καθημερινότητά μας, συνεχίζουν να υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια που δεν έχουν διαβαστεί και άλλα πόσα καινούρια που γράφονται και δεν έχουν ανακλυφθεί. Ξεκινάμε μία σειρά εκδηλώσεων που ίσως γίνουν η αφορμή να τα ανακαλύψουμε.Ίσως γίνουν και η αφορμή να τα συνδέσουμε με μία ιδέα, με ένα τραγούδι, με μια κουβέντα.Ίσως γίνουν η αφορμή να συζητήσουμε, ή απλώς να μείνουμε σιωπηλοί. Ή να γίνουν η αφορμή να αλλάξει κάτι στην ζωή μας, η απλώς να επιβεβαιώσει την ζωή μας ως τώρα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται Σάββατα απόγευμα ανά τακτά διαστήματα
Θα παρουσιαστούν: αυτοοργανωμένες προσπάθειες εκδόσεων και συγγραφής βιβλίου, μεμονωμένα βιβλία συγγραφέων (ιστορικά, φιλοσοφικά, πολιτικά, διηγήματα, παιδικά) ή αφιερώματα σε συγγραφείς που ξεχωρίσαμε για το έργο τους και την ζωή τους. Η κάθε βραδιά μπορεί να έχει διαφορετικό χαρακτήρα, ανάλογα με την αφορμή που μας έδωσε το βιβλίο.
Αυτό το Σάββατο ξεκινάμε με το βιβλίο της Angela Davis “Γυναίκα φυλή και τάξη” της έκδοσης της ομάδας γυναικών ενάντια στις νέες πειθαρχήσεις “μιγάδα”.
Θα ακολουθήσει μουσική απο βινύλια με σχετική θεματική.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.