ΤΤΙΡ – συζήτηση Κυριακή 29/5 στις 20:00

Με πρωτοβουλία της ομάδας σποροφύλαξης του κοινωνικού πολιτιστικού στεκιού “Ταξίδι Χωρίς Χάρτη” την Κυριακή το βραδάκι στις 20:00 θα μαζευτούμε για μια ανοιχτή συζήτηση, όπου θα ενημερωθούμε για τις νέες πραγματικότητες που επιφυλάσσει η συμφωνία ΤΤΙP.

και θα συζητήσουμε πάνω σε ατομικές και συλλογικές μορφές δράσης και αντί-δρασης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και θα μας βοηθήσουν οι ομάδες:

Flappers            flappers1936@gmail.com

Σπόροι Ζωής     https://diktyodryades.wordpress.com/    

Stop TTIP Ceta Greece    http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr/

Λίγες σκέψεις σχετικά:

Η ανελέητη επίθεση απέναντι στις

προσπάθειές μας να ζήσουμε ανθρώπινα όχι απλά συνεχίζεται και εντείνεται, αλλά εξελίσσεται με ρυθμούς τόσο χαοτικούς που αδυνατούμε να προστατευτούμε επαρκώς απέναντι σε κάθε νέο “κρούσμα”, πολλές φορές ακόμα και να πληροφορηθούμε γι αυτό. Η συνθήκη ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade Investment Partnership – Διατλαντική Συμφωνία Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων) ή αλλιώς «ρυθμιστική συνεργασία» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα και θα επηρεάσει όχι απλώς τον καθένα από εμάς αλλά και τις πιο βασικές πτυχές της ζωής μας.

Τι είναι όμως η TTIP; ΗΠΑ και ΕΕ στην προσπάθεια τους να επικρατήσουν στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι βρίσκονται σε συζητήσεις για την υπογραφή ενός συμφώνου που αφορά όλους τους τομείς  (υγεία, περιβάλλον, τροφή, εργασιακά, τηλεπικοινωνίες κλπ) της μεταξύ τους συνεργασίας. Ένα σύμφωνο που ενισχύει τα λόμπυ έναντι των κυβερνήσεων των κρατών, ανοίγει προς ιδιωτικοποίηση όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (πχ ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία), καταργεί πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό στον εργασιακό τομέα, εισάγει στην αγορά της Ευρώπης τις γενετικά τροποποιημένες τροφές (μεταλλαγμένα) και γενικά καταργεί κάθε ίχνος δημοκρατίας που μπορεί να έχει απομείνει στις ζωές μας.

Σε όλα αυτά προσπαθούμε να αντισταθούμε και να δώσουμε στη ζωή μας το χρώμα που της αξίζει. Αυτοοργανωνόμαστε, προβληματιζόμαστε και συζητάμε, δρούμε συλλογικά και αλληλέγγυα. Θέλουμε ζωή, όχι επιβίωση! 

* Θα υπάρχουν διαθέσιμοι σπόροι για ανταλλαγή και μοίρασμα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.