Με αφορμή τις συναντήσεις stop motion animation

Οι “καρποί” της συλλογικής προσπάθειας είναι θαυμάσιοι (Αν και κάποιοι είναι λίγο άσχημοι… θα δείτε στην συνέχεια)!!!
Όσο περνάει ο καιρός στο ταξίδι χωρίς χάρτη και όσο συμμετέχω στις δραστηριότητες μας συνειδητοποιώ ότι το να δρας συλλογικά…. σε ταξιδεύει σε μέρη τα οποία δεν θα μπορούσες να φανταστείς. Η συλλογική ενασχόληση με την τέχνη, η παρέα, οι κουβέντες, τα ξημεροβραδίασματα στο χώρο, οι φιλοσοφίες, οι εντάσεις, οι διαφωνίες, η ζύμωση, οτιδήποτε έχει έναν συλλογικό χαρακτήρα, πιστεύω ότι προσδίδει στην ζωή μας ένα άλλο νόημα. Το τι αποκομεί ο καθένας προσωπικά, ίσως το κρατάει βαθιά μέσα του, αλλά πιστέψτε με, στο ταξίδι για την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας και της ζωής μας, οι όμορφες στιγμές – οι στιγμές που δρούμε συλλογικά, έχουν μια ξεχωριστή σημασία. Μπορείς να το αντιληφθείς από την ανυπαρξία της παθητικότητας και του ατομισμού. Όλες οι ιδέες, οι σκέψεις, οι προσμονές, η ελπίδα, μπολιάζονται…για να δημιουργήσουν τελικά ένα ομοιογενές πανέμορφο σύνολο… Άλλωστε το βλέπεις στα μάτια των άλλων… η καλύτερα το νιώθεις…
Γιατί τα λέω όλα αυτά … δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια μας για να γνωρίσουμε πράγματα, να δραπετεύσουμε και γιατί όχι να μαγευτούμε λίγο από την τέχνη – την συντροφικότητα-.
Αισίως λοιπόν φτάσαμε και στο stop motion animation. Γενικότερα δεν έχει δοθεί ένα στίγμα για το που βρισκόμαστε με το νέο “ταξίδι” μας. Ξεκινήσαμε με προβολές διάφορων μικρού μήκους stop motion animation, έτσι ώστε να εμπνευστούμε και να επιμορφωθούμε από αυτά.

PROBOLH 7 4 copy

Η λίστα των ταινιών της προβολής
Αυτήν την βδομάδα… είδαμε στην πράξη πώς κάνουμε κάποια πρώτα βήματα στο να δημιουργήσουμε ένα μικρό ταινίακι με την τεχνική του stop motion. Κουβέντα στην κουβέντα…. μπήκαμε στην πράξη… στήσαμε τα μίνι σκηνικά μας, ετοιμάσαμε τους ήρωες και τις φωτογραφικές μας και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με διάφορες ασκήσεις, πάνω στην κίνηση… Γενικότερα έχουμε μαζέψει αρκετό υλικό, με τεχνικές και δημιουργικές πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο. Ας δούμε λοιπόν τι καταφέραμε με τα ασκησάκια (ας γελάσουμε δηλαδή… η ασχήμια που λέγαμε στην αρχή…χαχα!!!)
Τέλος, αποφασίσαμε ότι οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές και βάλαμε μόνιμη μέρα συνάντησης την παρασκευή. Αρά μετά τις γιορτές και κάθε παρασκευή στις 19:30 θα τα λέμε έτσι ώστε να μάθουμε πράγματα και γιατί όχι να φτιάξουμε τα πρώτα μας ταινιάκια. Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με την τεχνική stop motion με χαρτί. Ελπίζω να μην στεναχωρηθεί η ομάδα 2 για τον σχολιασμό μου στην μεγαλεπήβολη προσπάθειά τους, αλλά δυστυχώς παιδιά…. τα κάνατε ολίγον θάλασσα!!!!!!! Τα λέμε!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.